Waarom een LUXboX?

 

 

Een LUXboX is de ideale ruimtewinner met extra veel daglichtopbrengst. Zie zelf welke voordelen de LUXboX allemaal heeft. De LUXboX wordt, buiten de FAKRO en VELUX dakramen om, geheel door LUXboX zelf geproduceerd in onze eigen fabriek. Zo kunnen wij de kwaliteit garanderen en 15 jaar garantie geven. Wij maken met toepassing van FAKRO of VELUX dakramen een dakkapel of dakserre, dit is een super alternatief tussen een dakraam en een dakkapel waarbij u evenveel ruimtewinst behaald, maar de licht inval sensationeel veel groter is!

Raamdecoratie en zonwering

Door de toepassing van FAKRO en VELUX dakramen kunt u in de LUXboX alle mogelijkheden van FAKRO en VELUX raamdecoratie en zonwering hanteren, zowel op de dakkapel als dakserre kunt u insectenhorren en rolluiken plaatsen.

Volledig afgewerkt

De LUXboX wordt geheel prefab op maat gemaakt, zodat plaatsing in 1 dag makkelijk kan.
De standaard toegepaste VELUX en FAKRO dakramen zijn wit afgewerkt aan de binnenzijde. Ook de binnenzijde van de LUXboX is geheel afgewerkt en voorzien van een Witte toplaag, de aansluiting met uw bestaande plafond/dak wordt tevens afgewerkt met stroken MDF met Witte lakdraagfolie zodat u direct uw ruimte kunt inrichten en in 1 dag meer Licht en Ruimte heeft!
Geen lange verbouwing dus maar aan het eind van de dag is uw huis uitgebreid met de schitterende LUXboX. Maak dus snel kennis met het daklicht voor uw woning, LUXboX!

LUXboX vergunningvrij

De door ons zelf ontwikkelde LUXboX is een uniek product met een eigentijdse strakke uitstraling en een verbluffend ruimtelijk resultaat. 

Sinds 1 oktober 2010 is de wetgeving met betrekking tot het plaatsen van dakramen, dakkapellen en daglichtproducten veranderd. Het is vergunningvrij toegestaan om 60 cm uit het dakvlak te bouwen.

Voor de voorzijde en aan de straat grenzende dakdelen is het normaliter altijd nodig om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een dakkapel. Tevens heeft u dan met de welstandsnorm van uw gemeente te maken, die in vrijwel alle gevallen een maximum aan maat aangeeft bij een eventueel vergunningsplichtige dakkapel. Enkele gemeentes in Nederland uitgezonderd is het met De LUXboX wel toegestaan deze normen te overschrijden. Slechts op speciaal vastgestelde welstandseisen, monumentale panden en woningen die onder beschermd dorps- of stadsgezicht vallen, is nog een vergunning vereist.

Keurmerken

De LUXboX wordt standaard uitgevoerd met FAKRO dakvensters of VELUX dakvensters, en sandwich elementen welke zijn voorzien van het FSC keurmerk. De dakramen zijn ook uitvoerbaar met Politiekeurmerk waardoor de LUXboX ook met Politie keurmerk geleverd kan worden.